Jaarevent 2016

Het bestuur van Young Duurzame Leverancier organiseert op 11 oktober 2016 het jaarlijkse YDL event voor 200 tot 300 studenten, starters en jonge professionals uit de bouw en GWW­sector. Dit evenement is er vóór jongeren en dóór jongeren (tot 35 jaar). Het doel van dit evenement is om samenwerkingen te stimuleren, kennis te delen en om nieuwe ideeën en concepten tot leven te laten komen. Het is een platform dat opdrachtnemers en opdrachtgevers met elkaar verbindt en waar visies gedeeld worden.

Het thema van 2016 is “THE CIRCLE OF LIFE”, waarmee de circulaire economie centraal staat. We leven steeds meer in een wereld waarin alles met elkaar verbonden is. In een ideale wereld bestaan er geen afvalstoffen, wat inhoudt dat er bij het maken van een materiaal, product of bouwwerk al bedacht wordt wat er bij het einde van de levensduur mee gebeurt om zodoende 100% hergebruik te realiseren.

In deze wereld is samenwerking de norm.

We gaan zorgen voor een kringloop van grondstoffen: uiteindelijk een CIRCLE OF LIFE voor iedere grondstof. Elke producent, opdrachtgever, leverancier vormt een schakel in deze kringloop.

Tijdens dit evenement gaan we schakels aan elkaar verbinden. Inspireren en het creëren van dialoog zijn de focus van het ochtendprogramma. In de middag staan praktische onderwerpen en concepten centraal. Er worden workshops neergezet rondom de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, het einde van bezit en van afval naar grondstof. De dag begint met een drankje om 10 uur en eindigt met een netwerk-borrel. De precieze invulling volgt op een later moment.

Wil je je inschrijven of heb je een idee voor een workshop/thema? Stuur ons een bericht!